Meer resultaten voor van werk naar werk beleid rijk

 
van werk naar werk beleid rijk
Van werk naar werk-beleid VWNW Informatie rijkspersoneel P-Direkt.
Hieraan gaat de voorbereidende fase vooraf, tenzij uw werkgever in overleg met de vakbonden heeft bepaald dat de voorbereidende fase wordt overgeslagen. Het uitgangspunt van het beleid is een sluitende aanpak. Uw werkgever is verplicht om u, als u actief meewerkt aan uw begeleidingstraject, daadwerkelijk van werk naar werk te begeleiden. Zo wordt er een VWNW-onderzoek gedaan om te kijken wat uw wensen, ontwikkelmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt zijn. Aan de hand van het VWNW-plan gaat u onder professionele begeleiding op zoek naar een andere passende functie. Dit kan zowel een functie binnen als buiten de sector Rijk zijn.
social return verplichting
Van werk naar werk beleid en versoberde aanspraken ambtenaren.
Een van de belangrijkste afspraken die partijen hebben gemaakt, is dat er vanaf 1 januari 2018 een structureel en gewijzigd Van Werk naar Werk VWNW-beleid van toepassing wordt binnen het Rijk. Daarnaast zal er ook flink aan de bovenwettelijke aanspraken van rijksambtenaren gesleuteld worden.
buddha to buddha oorbellen
Van-Werk-Naar-Werk-beleid Rijk 2018.
Van-Werk-Naar-Werk-beleid Rijk 2018. Gepubliceerd: 27 november 2017. Er is ook een VWNW-diavoorstelling gemaakt over de vrijwillige en verplichte fase. Klik hier om de diavoorstelling te downloaden. Ruime meerderheid leden akkoord met structureel Van Werk naar Werk-beleid. Gepubliceerd: 30 juni 2017. Op 28 juni jl. ondertekenden de AC Rijksvakbonden het nieuwe Van Werk naar Werk-beleid, omdat 93% van onze stemmende leden dit beleid goedkeurt.
passepartoutkarton
Circulaire uitvoering overeenkomst VWNW-beleid en WW-dossier sector Rijk.
Overeenkomst Van Werk Naar Werk beleid en WW-dossier sector Rijk. Bij overeenkomst van 11 april 2013 hebben de minister voor Wonen en Rijksdienst en de centrales afspraken gemaakt over invoering en vormgeving van het Van Werk Naar Werk VWNW beleid per 15 april 2013 tot en met 31 december 2015.
Van Werk naar Werk CNV Overheid.
De bonden in de rijkssector hebben met werkgever Rijk een akkoord gesloten voor het sociaal beleid bij het Rijk: Van Werk naar Werk. Op deze en volgende pagina's' geven we informatie wat dit voor jou als rijksambtenaar betekent. Algemene informatie over het Van Werk Naar Werk beleid.
Akkoord structureel VWNW-beleid rijksambtenaren Ambtenarensalaris.nl.
12 juni 2017 Er is een structureel van-werk-naar-werk-beleid VWNW voor rijksambtenaren. De afspraken uit het nieuwe beleid worden nu structureel in de cao opgenomen. Met het bereiken van dit akkoord, kunnen de onderhandelingen voor een nieuwe cao worden hervat. Dat melden de rijksvakbonden. Het structurele VWNW-beleid geeft rijksmedewerkers bij reorganisaties duidelijkheid en zekerheid. In het onderhandelaarsakkoord is afgesproken dat de bovenwettelijke uitkering bij werkloosheid BWWW wordt aangepast. De huidige uitkering wordt vervangen door een driejarige WW en transitievergoeding met enkele bovenwettelijke aanvullingen. Zo loopt de uitkering door tot de AOW-leeftijd voor iedereen die binnen acht jaar voor de AOW-leeftijd werkloos wordt. De aanpassing van de BWWW gaat in op het moment dat rijksambtenaren te maken krijgen met de transitievergoeding. Vooralsnog is dat per 1 januari 2020. Vervolg nieuwe cao Rijk.
Akkoord op Van Werk naar Werk VNNW binnen de rijksoverheid Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl.
U bevindt zich hier: Home Actueel Nieuws Akkoord op Van Werk naar Werk VNNW binnen de rijksoverheid. Zoek binnen Rijksoverheid.nl Zoek. Akkoord op Van Werk naar Werk VNNW binnen de rijksoverheid. Nieuwsbericht 28-06-2017 1216.: Vandaag hebben minister Plasterk BZK en de vakbonden in de rijkssector de overeenkomst over VanWerkNaarWerk-beleid en het WW-dossier getekend. Er is daarmee structureel duidelijkheid voor alle medewerkers binnen de sector Rijk bij reorganisaties.
Oneigenlijke uitvoering van Van Werk Naar Werk VWNW beleid? De Rijdende Rechter.
Zoek direct naar informatie. U bent hier. Home Forums Conflict tussen werkgever en werknemer Voorwaarden ontslag Oneigenlijke uitvoering van Van Werk Naar Werk VWNW beleid? naar voorwaarden ontslag. Enidanneke Bekijk details. Oneigenlijke uitvoering van Van Werk Naar Werk VWNW beleid?

Contacteer ons